maandag 23 april 2012

Beker Coucke is begonnen
De eerste manche van de Beker van België voor elite zonder contract en beloften zit erop. In Roeselare werd men vergast op een mooi podium waarop centraal het nog maar 18-jarige Franse toptalent Florian Senechal en onder hem zijn EFC-Quick.Step - maatje Dieter Bouvry (vierde en eerste Belg in Liège-Bastogen-Liège espoirs) alsook Niels Godderis.
Geen van voornoemde drie die evenwel in aanmerking kwam voor de eerste tussenstand van een Beker van België, die als enig bestaanrecht heeft het niveau van de hoogste opleidingscategorie te nivelleren. Voornoemden zijn net als Toshoni Van Craen en Frederik Verkinderen verstoken van het klassement omdat hun respectieve club EFC-Quick.Step, Soenens - Construct Glas, Cycling 2011 en Lotto-Belisol U23 deelnemen aan de ook al overroepen en zelfverklaarde Topcompetitie, waaraan - gezien het peperdure 1.2 label (980 euro meer dan een 1.12 en 305 euro extra in vergelijking met de Beker van België) - ook Pro Continentale ploegen mogen deelnemen.
Hun aanwezigheid in de Beker van België beperkt zich tot die van wildcard om de inrichters toch een beetje te paaien voor de 675 euro extra die zij aan inrichtingsvergunning afgedokt hebben.
Eén en ander zal Walter Coucke, de godfather van alle traditionele clubleiders, worst wezen. In de individuele rangschikking bezet hij met Dieter Vandriessche (reeds eindwinnaar in 2010) en Gianni Marchand (die een hoger niveau aankan) de eerste twee plaatsen in het individuele klassement en ook in het clubklassement neemt hij alweer de pole position. Het heeft veel van inteelt. De barbecues voor de jaarlijkse jamboree van de traditionele clubs mogen alweer opgeblonken worden. En hoe jammer dat er geen leiderstruien en andere symbolen mee gemoeid zijn maar misschien komt daar gauw verandering in. Wie én rechter én partij is, kan zich meer veroorloven dan een ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten