woensdag 11 april 2012

Cameron Meyer tot nader order nog uitsluitend wegrenner
De Australische wielrenner Cameron Meyer heeft zich met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit de Australische baanselectie voor de Olympische Spelen in Londen. De renner van GreenEdge, met op zijn palmares zes wereldtitels op de baan (waarbij die van de puntenrit vorige week in Melbourne) maakte woensdag bekend dat hij de aandacht van de piste verlegt naar de weg.
Daar heeft hij zo zijn redenen voor. In Londen is de puntenkoers géén Olympische discipline, in tegenstelling tot de Olympische achtervolging waarvoor hij niet aangeduid werd. En dus zag hij - tot nader order - niet meer in waarom hij nog langer zou pendelen tussen de baan en de weg.
De 24-jarige Meyer heeft trouwens al zijn deugdelijkheid bewezen als wegrenner. Zo werd hij in 2011 kampioen van Australië tijdrijden en won hij de Tour Down Under, twee prestaties die hij dit jaar niet kon herhalen. Zijn verdeelde aandacht tussen de baan en de weg was daar ongetwijfeld debet aan. Nu kan hij zich voluit focussen op één doelwit. Van hem mag men dus voortaan verwachten dat hij meedoet voor de ereplaatsen in de tijdritten, zelfs in die van de Giro en/of de Vuelta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten