woensdag 4 april 2012


Gilles Loncin werkt hard in stilte
Als één van de jongste (°21.8.1995) en bovendien freel gebouwde neo-beloften heeft Gilles
het vanzelfsprekend niet onder de markt om zich door te zetten.
Op het vlak van concrete resultaten moet hij voorlopig met kruimels tevreden te zijn zoals een (degelijke) veertiende plaats (op 1'38" van winnaar Frederik Frison) in het kampioenschap van Antwerpen tijdrijden te Oostmalle en dat na een anders gerichte voorbereiding in de buurt van Marseille, waar hij op bezoek was bij zijn tante maar waar hij de gelegenheid benutte om op een golvend parcours te trainen.
Daags na de tijdrit veroorloofde hij zich geen snipperdag, integendeel. Eerst legde hij zich een matinale training van negentig kilometer, daarna reed hij de koers van Schoten (110 km.), waarin hij in de massaspurt 26ste werd op meer dan honderd deelnemers. De lange werkdag werd afgerond met "efkens losrijden".
Gilles weet uit zichzelf dat die Spartaanse aanpak op termijn zal lonen. Toch wordt ook de recuperatie niet over het hoofd gezien. Zo mag hij zich van zijn toegewijde trainer zowel op paaszaterdag als op Pasen (met de focus helemaal op de grote Paris-Roubaix) aan competitierust te goed doen. Op maandag pikt hij de draad herop in Schepdaal, het begin van zijn aanloop naar Liège-Bastogne-Liège, waarvan hij een eerste keer wil nippen. Omdat hij dat zo intensief en diepgaand als mogelijk wil doen trekt hij op dinsdag en de woensdag in bij een andere tante in de Ardennen om er doorgedreven te trainen. Dat moet volstaan voor een aangename kennismaking met La Petite Doyenne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten