maandag 30 april 2012

Joachim Vanreyten is topfavoriet want 
Borlo komt voor Michael Goolaerts te vroeg
In Montenaken moest Michael Goolaerts noodgedwongen verstek geven. Op training met zijn tijdritfiets ging hij twee dagen eerder zwaar overkop. Hij werd met kneuzingen aan de borstkas en de heup opgeraapt en naar Spoed - Herentals overgebracht. Het had veel slechter kunnen aflopen. Tien dagen later is hij er in Borlo wel bij, hij testte zaterdag nagenoeg pijnvrij in Rotselaar, waar Nathan Van Hooydonck won. De afgetekende winnaar van de nationale tijdrit in Montenaken is er in Borlo niet bij. Hij rijdt met de nationale selectie de Course de la Paix (Tsj.).
Een uitgelezen kans voor Michael Goolaerts, die in het kampioenschap van Antwerpen door Nathan overwonnen (+8") werd, om in zijn plaats te winnen. Dat zou een klein mirakel zijn, zelfs al is ook Jenthe Biermans (tweede in Montenaken) er in Borlo niet bij. Wel aanwezig zijn twee andere eerstejaars, Mathias Van Gompel en Brent Luyckx derde respectievelijk vierde in Montenaken alsook Joachim Vanreyten, die als de absolute favoriet om kwart vòòr vijf van start gaat. Aimé De Gendt, die na zijn eindzege in de Tour des Juniores (Fr.) op een wolkje leeft, werd vijfde in Montenaken maar blijft kennelijk weg uit Borlo, in tegenstelling tot Kevin Deltombe, die in die Franse tweedaagse Avia aan de zege in de ploegentijdrit en De Gendt aan de eindzege. Zelf wilde hij er ook nog het beste maken van de zondagrit maar werd in onverkwikkelijke omstandigheden (zie ander item) de zegepas afgesneden. Een geprikkelde Kevin is tot (nòg) meer in staat, al was tijdrijden vaker niet dan wel zijn ding.
Ook Jan Logier, voor wie al de hele lente alles en nog wat tegenzit, is tuk op rechtzetting van de veronderstelling dat hij niet goed bezig is. Niets is minder waar en dat kan al in Borlo blijken. Jan-Bart Opsomer en Ruben Pols, de verrassende zevende respectievelijk zesde van Montenaken, wil bevestigen, al moeten zij beseffen dat de vorm van de dag allesbepalend is.
Last but not least is er Dries Verstrepen die ook nog niet onverdeeld gelukkig is met zijn seizoen totnogtoe en daarom in Borlo met niets minder dan het podium zal tevreden zijn.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten