woensdag 4 april 2012

Jordi Warlop zette knalprestatie neer
Tussen eind februari 1 april had Jordi driemaal gewonnen (Staden, Ichtegem en Moerkerke) en evenveel keer (net) niet. Gianni Wytinck (in Ieper), Guillaume Deceuninck (Edewalle) en Arno Van der Beken (Zonnebeke) sneden hem de zegepas af maar Jordi is er inmiddels achter dat er meestal meer te leren valt uit een nederlaag dan uit een evidente overwinning.
Allesovertreffend was de prestatie die hij op dinsdag 3 april in Ruddervoorde neerzette ter gelegenheid van het kampioenschap van West-Vlaanderen tijdrijden. Igor Decraene (+11"), Wiebren Plovie (+15") en Guillaume Deceuninck (+28") werden over acht kilometer tamelijk vèr weggezet.
Ondanks de opstekende wind en de bruuske afkoeling kwam Jordi's  uurgemiddelde (46,18 km.) in de buurt van die van de eliten zonder contract (Benjamin Verraes - 47,54 km.) en de beloften (Yves Lampaert - 47,14 km.) en oversteeg die van de junioren (Seppe Verschuere - 46,14 km.). Het zijn referenties die kunnen tellen!
Een jaar geleden, als neo-nieuweling, werd Jordi "slechts" derde, zij het op korte afstand van Wiebren Plovie en Thibault Devoldere (inmiddels naar Oost-Vlaanderen verhuisd en daar op verbluffende wijze kampioen geworden ten nadele van Arno Van der Beken, Wouter Persoon en Gianni Wytinck.
Razend benieuwd hoe Jordi dat topniveau doortrekt in de nationale tijdritten van Opoeteren (21 april) en Borlo (1 mei). De vorm van de dag zal (mede) bepalend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten