woensdag 11 april 2012

Sean De Bie oppertroef van dominant België
Sean De Bie handhaaft zich verder in de voorste rangen van eender welke wedstrijd waaraan hij deelneemt, zo ook dus in de Côte Picarde, de tweede manche in de Nations Cup voor beloften.
De oudste van Eddy rateerde dit keer wel het podium aan het einde van een koers van 176 km. met start in Rue en aankomst in Mers-les-Bains, waar de Noor Vegard Breen het haalde van de Luxemburger Bob Jungels, tien dagen geleden tijdrit- en eindwinnaar van de Triptyque des Monts et Châteaux. In de spurt voor de derde plaats moest Sean het afleggen tegen de Zweed Jonas Ahlstrand.
Ook de Waalse nieuwkomer Antoine Demoitié (in het weekend nog winnaar in Hooglede) en de opgestane Tim De Troyer handhaafden zich (zesde respectievelijk negende) in de top-tien zodat België de toonaangevende natie blijft in de tussenstand van de Nations Cup.
Veel minder verging het Kenneth Vanbilsen, vier dagen geleden winnaar der Ronde van Vlaanderen, die dit keer als 89ste werd afgevlagd terwijl Roy Jans en Jasper Stuyven zelfs tot opgave werden gedwongen.
Over drie dagen is er reeds de derde manche van de Nations Cup, de ZLM Tour over 190 km. In de Belgische selectie handhaven zich enkel Roy Jans en Kenneth Vanbilsen. Komen er nieuw bij: Jorne Carolus, Tom Devriendt, Jelle Mannaerts en de absolute revelatie Boris Vallée. Dit zestal is gewapend om de Belgische hegemonie te bestendigen. Een individueel klassement is in deze niet aan  de orde, vandaar de vrijstelling van Sean De Bie, die daardoor Zellik-Galmaarden of Liège-Bastogne-Liège kan rijden.

1 opmerking:

  1. STUYVEN & JANS : opgave na dubbel valpartij en pijnlijke kwetsuren !

    VANBILZEN : Heel sterke ploegmaat voor De Bie & Demoitié, prachtig ploegwerk

    BeantwoordenVerwijderen