zondag 8 april 2012

Tom Boonen de beste ooit in "zijn" klassiekers
Tom Boonen is ondanks alles nog geen Rik Van Looy en geen Roger De Vlaeminck. Hij zal het ook niet meer worden want daarvoor zou hij Liège-Bastogne-Liège en de Giro di Lombardia moeten winnen en een mooi klassement rijden in één van de grote ronden zoals Rik en Roger in hun tijdvak deden.
Niet dus, maar dat hoeft de adoratie voor Tom Boonen niet aan te tasten. In "zijn" klassiekers (de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix) zal hij uiteindelijk beter gescoord hebben dan Rik Van Looy, Roger De Vlaeminck en zelfs Eddy Merckx. Dat zullen we één van de volgende dagen cijfermatig aantonen.
Indien hij volgende zondag, zoals hij overweegt, deelneemt aan de Amstel Gold Race dan zal het een mooie stijloefening zijn voor het wereldkampioenschap in Valkenburg vijf maanden later. En ik ben overtuigd dat de Tom Boonen uit het voorjaar van 2012 op beide locaties, die kort bijeen liggen, meer dan iets te zoeken heeft. Peter Van Petegem kon het tien jaar geleden alvast wel. Hij werd zevende in de Amstel van 2000 en in die van 2001 en 2002 telkens zesde. En op het wereldkampioenschap van 2003 te Valkenburg, waar (de wellicht al aangebrande) Oskar Camenzind won, werd de Peet derde.
In tegenstelling tot voor Rik Van Looy en Roger De Vlaeminck moet Tom Boonen op het vlak van intrinsieke klasse het hoofd niet buigen voor Peter Van Petegem. Waarom zou Tom dus op zijn beurt geen spraakmakend resultaat kunnen behalen in de Amstel en op het WK in Valkenburg?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten