vrijdag 11 mei 2012


Bewegende kennismaking met de 
Vlaamse kampioenschappen voor nieuwelingen
Op donderdag 17 mei (Hemelvaartdag) vindt in Maarkedal (deelgemeente Maarke-Kerkem) het kampioenschap van Vlaanderen voor nieuwelingen doorgang. Het peloton wordt opgesplitst in eerste- en tweedejaars, wat een namiddagvullend programma garandeert. De eerstejaars starten om 13u.30 voor zeven ronden van negen kilometer; de tweedejaars om 15u.45 rijden één ronde meer.
Men kan met bewegend beeld kennis maken met het parcours op:
http://www.youtube.com/watch?v=tNXWHVcRJr8&feature=youtu.be
Die opname van dertien (!) minuten toont een parcours om vingers en duimen af te likken: overwegend brede glooiende (af en toe bekasseide) wegen, die uitnodigen tot strijd.
In afwachting hebben de nieuwelingen, na hun provinciale kampioenschappen van vorige zondag, beléven de 15- en de 16-jarigen dit keer een snipperweekend. Drie dagen na de Vlaamse kampioenschappen is er de interclub in Imde-Wolvertem, tevens de twee manche der Beker van België. Het sinksenweekend brengt de Lotto - Ridley Tour (zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei). Eind mei zal men een nog scherper beeld hebben waar 's lands beste nieuwelingen zich ophouden.
Het is evenwel vooral Maarke-Kerkem dat ons boeit in het hartje van Oost-Vlaanderen, de provincie zich almaar sterker profileert dé provincie die de belangen van de jongste categorieën behartigt. Tijdens de zomer zijn er ook de twee voornaamste kampioenschappen voor de 12-, de 13- en de 14-jarige aspiranten:  op 21 juli in St. Maria-Lierde (kampioenschap van Vlaanderen) en op 5 augustus in Deinze (kampioenschap van België). Het ambassadeurswerk van Marcel Hertecant, de immer gedreven voorzitter WBV – voorzitter PWPV Oost-Vlaanderen rendeert want in tegenstelling tot de andere Vlaamse provincies steeg het aantal Oost-Vlaamse aspiranten opnieuw fors.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten