woensdag 2 mei 2012

Geen maat op Senne Leysen
Senne (zoon van ex-prof Bart) Leysen heeft zijn hegemonie in de tijdritten voor nieuwelingen bekrachtigd. Net als in Opoeteren zette hij in Borlo een vlijmscherpe tijd neer, die telkens door Jordi Warlop het dichtst werd benaderd. Jordi was opnieuw ontgoocheld dat hij Senne niet klein kreeg.  Hij heeft evenwel niet verloren, het is Senne die gewonnen is. Jordi heeft bovendien het ruime verschil van het natte Opoeteren (+44") tot een vijfde (<+9") gereduceerd in het zonovergoten Borlo.
Dat wijst niet op een verzwakking van Leysen maar op een versterking van Warlop, die zich dus niet druk hoeft te maken. Wie zegt dat de uitslag in de tijdritten van Angreau (9 augustus), het BK aan de Lac de l'Eau d'Heure (15 augustus) en Adinkerke (30 augustus) niet net andersom is. Het is onwaarschijnlijk maar zeker niet uitgesloten. De vorm van de dag bepaalt veel.
Jammer dat Wiebren Plovie, de knappe derde van Opoeteren, wegbleef uit Borlo. Het kan toch niet dat zijn vertrouwen in eigen (tijdrit)kunnen geschokt is. In Opoeteren volgde ook hij op grote afstand van Leysen maar aan zijn frère-ennemi gaf hij amper anderhalve seconde toe. Bovendien bleef hij daar Igor Decraene, die inmiddels in Floreffe de eerste manche der Beker van België heeft gewonnen, voor. Igor benutte de afwezigheid van Wiebren gebruik om op het podium te wippen. Ook hij is aan een dijk van een seizoen bezig en dat in de serene omstandigheden waarvan sommige anderen verstoken blijven.
Robbe Ghys heeft zijn exploot van Opoeteren (tiende) in Borlo (vierde) nog ruim overtroffen en ook hij heeft de diepe kloof op Leysen aanzienlijk verkleind. Ik weet niet of de vergelijking helemaal opgaat maar dit zijn de tijden van de top-drie te Borlo in 2011: Nathan Van Hooydonck (13'53"), Jenthe Biermans (13'59") en Senne Leysen (14'06"). Leysen 2012 deed dus 14" beter dan Van Hooydonck 2011 en Ghys 2012 één seconde beter dan Leysen. Onder voorbehoud van andere omstandigheden zijn het toch merkwaardige vaststellingen.
Robbe Ghys  blijft met ruim verschil de beste eerstejaars vòòr de verrassende debutant Cedric Beullens (zevende). Ook Gilles Decaesstecker (zestiende in Opoeteren, elfde en derde eerstejaars in Borlo) lijkt zichzelf hervonden te hebben.
Andere opmerkelijke stijgers in Opoeteren waren Jeroen Van den Berghe (12 -> 6), Emiel Planckaert (14 -> 8), Maxim Bollé (22 -> 15), Simon Claeys (23 -> 18),...
Arno Van der Beken (7 -> 10), Enzo Wouters (6 -> 12), Franklin Six (9 -> 16), Charlie Arimont (18 - > 24) waren dan weer de opvallendste dalers. Bij Arimont en Wouters zal de aversie voor de eenzame inspanning daardoor enkel maar toenemen. Ook Antoine Loy, opmerkelijk vijfde in Borlo, incasseerde een dreun van jewelste. In Borlo kreeg hij de 22ste tijd achter zijn naam. Ik kon niet achterhalen of die terugval aan één of andere tegenslag te wijten is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten