dinsdag 1 mei 2012

GreenEdge als Orica-GreenEdge naar de Giro
Het Australische World Tour Team GreenEdge heeft met Orica, een bedrijf uit de chemische sector, eindelijk een voornaam.
Het is de voornaamste opbrengst van de exquise opstart die de Australische multinational genoot, weet algemeen ploegmanager Shayne Bannan. Zijn renners mikten er tijdens de vroege lente inderdaad niet naast. Simon Gerrans was de spilfiguur. In zijn Australische kampioenentrui won hij Tour Down Under en vooral Milano-Sanremo. Michael Albasini (eindoverwinning na twee dagzeges) monopoliseerde de Vuelta a Catalunya. Daryl Impey behaalde een dagzege in het Baskenland. Luke Durbridge, kampioen van Australië tijdrijden, behaalde een dag- en de eindzege in de Circuit de la Sarthe.
Orica zal misschien spijt hebben dat het niet eerder toehapte want daardoor miste het een zee van kansen op naambekendheid. Misschien valt het hen tijdens de komende weken en maanden te beurt in de Giro, de Tour en de Vuelta want Orica-GreenEdge is er in de drie grote ronden bij.
Eén Belg heeft de kans om dit succesverhaal mee te helpen schrijven: de 23-jarige Bruggeling Jens Keukeleire, die als coureur beter doorgroeit dan zijn resultaten insinueren. In de Giro, die op zaterdag 5 mei in ... Denemarken start, krijgt hij een uitgelezen kans om zijn deugdelijkheid te bewijzen. Het zou mij niet verwonderen dat hij voor een dagzege in aanmerking komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten