zondag 6 mei 2012

Rémy Mertz combineert de weg en het terrein
Hoewel anderhalf jaar jonger heeft Rémy Mertz al meer continuïteit opgebouwd dan zijn Wortegemse overwinnaar, Tanguy Degroeve. Niet zozeer op de weg maar wel in het mountainbiken, waarin hij vorig jaar tweede werd in het Europees kampioenschap in Graz (Oostenrijk). In 2011 had hij zijn debuut gemaakt op de weg en ook dat ging hem vrij goed af. Zo werd hij wegkampioen van Waals-Brabant-Namen-Luxemburg en vice-kampioen van Wallonië in het tijdrijden.
Zijn plan voor 2012: het terrein én de weg blijven combineren. Zijn doelstelling, een vijfde plaats in een Beker van België, heeft hij al na twee maanden gehaald met de dichtste ereplaats in de 20ste Wortegem Koerse. Het freel gebouwde ventje uit de diepste punt van België (Arlon) handhaafde zich tot de laatste hectometers in de buurt van de kloekere West-Vlaming Tanguy Degroeve, tegen wie hij aan de finish nog niet opgewassen was. Deze dichtste ereplaats had evenwel de smaak van een overwinning. Eerder was hij al derde geworden in Cras-Avernas en had hij in twee Franse rittenkoersen (22ste in de Tour du Nivernais Morvan en 31ste in de Trophée Centre-Morbihan) zijn conditie opgevijzeld en dat kwam er helemaal uit in het kille Wortegem, waar geen opwindende koers werd geserveerd.
Toch laat Tanguy het mountainbiken nog lang niet los. De komende periode staat het opnieuw centraal. Het is zijn bedoeling om de twee disciplines zo lang mogelijk te combineren. Het is inderdaad herhaaldelijk gebleken dat een slagende contractrenner beter wordt van een analoge aanloop. Cadel Evans is er het meest frappante voorbeeld van. Toch zul je Rémy Mertz nooit horen zeggen dat hij de Australiër achterna wil. Hij wil ... Rémy Mertz zichtbaar maken op de wielerkaart, that's the spirit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten