vrijdag 18 mei 2012

Ruben Pols is aan een wonderjaar bezig
Ruben Pols had er zich al maanden op gefocust, op de selectieve openingsrit van de Ster der Vlaamse Ardennen in Opbrakel, waar hij de ultieme bestijging van de hem welbekende Pottelberg benutte om van de anderen weg te rijden. Hij haalde er zijn slag thuis, naar eigen zeggen zijn vierde en mooiste overwinning, een beetje verwonderlijk toch want tussen de drie voorafgaande staat ook de nationale tijdrit van Borlo tussen, waar hij onder anderen ook de hier afwezige Kevin Deltombe (de eclatante winnaar van de openingsrit in de Trofeo Karlsberg), Michael Goolaerts, Joachim Vanreyten, Seppe Verschuere,... versloeg.
Vanzelfsprekend wil Ruben zijn openingszege verlengen in een eindsucces. Medebepalend daarin zal het verloop van de matinale ploegentijdrit in Erwetegem zijn. Zoals zijn Parikse wapenbroeders Gauthier Cappelle, Tijs Delbaere, Jan Herregodts, Kevin Rasschaert en Jasper Van der Schelden hem assisteerden om de dreigende vluchters Quinten Hermans, de herboren want van pech gespaarde Jan Logier, Cedric Smet, Daan Soete, Glenn Van Nierop en Dries Verstrepen (een vijftal dat tot een volle minuut was weggereden) tot de orde te roepen, zo moet hij de clash met de ploegen niet vrezen, het is zelfs waarschijnlijk dat het zijn pole position versterkt. Een curiosum maar pertinent onrechtvaardig toch, zo'n ploegentijdrit die de sterkste én best omringde kandidaat nog meer faciliteiten gunt. Een individuele tijdrit is veel eerlijker en ook daarin zou Ruben Pols uitgepakt hebben.
Hij is dus aan een wonderjaar bezig en heeft inmiddels een eerste optie genomen op een selectie voor de wereldkampioenschappen in Valkenburg. In een uitstekende lichting zal dat allesbehalve evident zijn. Lukt het niet om één van de vijf voor de uitverkorenen voor de wegrit van zondag 23 september te zijn dan kan hij nog altijd zijn selectie afdwingen voor de tijdrit van maandag 17 september indien hij Opoeteren en Borlo bevestigt in Angreau, Lac de l'Eau de l'Heure (BK) en/of Adinkerke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten