vrijdag 18 mei 2012

Ruben Pols verbaast almaar meer
Dekselse Ruben Pols heeft na de eerste rit in Opbrakel ook de tweede rit (in lijn) gewonnen in Erwetegem. Tussendoor moest hij in de matinale ploegentijdrit zijn leiderstrui enkele uren afgeven aan Dries Verstrepen, wiens Balen B.C. de tien collectieve kilometers het snelst aflegde in 13'05"24. Onder Ons Parike, dat minder kwaliteit maar niet minder grinta in de rangen heeft, deed daar ruim 25" meer over, ook al omdat Ruben Pols over een mannetje minder beschikt en niet zomaar één, maar wel Kevin Rasschaert, die in Opbrakel zwaar ten val kwam en met een gebroken handsbeentje niet meer kon aanzetten. Alles en nog wat zat dus tegen voor Pols, die in een individuele tijdrit nooit 25" zou hebben toegegeven aan eender welke coureur van Balen.
In Erwetegem leek er na de middag een verrassende wending in de maak. Tom Bosmans, Lindsay De Vylder en Pieter Tubbax leken voor de dagzege gewonnen spel leken te hebben waardoor Bosmans de nieuwe tussenstand zou aanvoeren. Niets daarvan want in de slotronde werd alles omgegooid waarbij zowaar Ruben Pols als een duiveltje uit een doosje opwipte om zijn sterk nummer van de openingsdag te herhalen: dagwinnaar én leider in de tussenstand.
Of hij meteen ook de eindzege op zak heeft? Neen, want het Balense blok is oersterk en beschikt nog over al zijn discipele, terwijl Parike na Kevin Rasschaert (gisteren) ook Gauthier Cappelle (vandaag) verloor. Hoe het ook uitdraait, zelfs zonder eindzege kan Ruben Pols' Ster der Vlaamse Ardennen al niet meer stuk.
Op zoveel bijval had Ruben overigens niet durven rekenen want hij draagt nog altijd de sporen van een tamelijk zware valpartij vorige zondag in het kampioenschap van Oost-Vlaanderen te Pollare waarvan Aimé De Gendt het voornaamste slachtoffer werd. Hij werd met een gecompliceerde sleutelbeenbreuk opgeraapt waaraan hij inmiddels met succes geopereerd is. Het overkwam hem op het minst ongeschikte moment want nu kan hij zich tijdens de komende maand helemaal wijden aan zijn studies Moderne Talen aan de Topsportschool. Daarna hoopt hij de trainings- en de competitiedraad zo snel mogelijk herop te nemen met een opmerkelijke aanwezigheid in de Oberösterreich Rundfahrt. Het zou hem lanceren voor een spetterende tweede seizoenshelft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten