woensdag 2 mei 2012

Seppe Odeyn versus Wielerbond Vlaanderen 
twee maanden later nog steeds géén reactie !
Seppe Odeyn kantte zich begin maart via Facebook tegen de beslissing van de Wielerbond om het prijzengeld van de regionale wedstrijden te herverdelen. In 2012 hebben de eerste veertig (in plaats van de eerste vijfentwintig) aankomenden prijs op de kap van de eerste tien in de uitslag die prijzengeld moeten inleveren. De vijftiende in de uitslag krijgt voortaan even weinig als de veertigste: tien euro. Voor de veertigste is dat een niet onaardig bedrag, voor de vijftiende zijn dat peanuts. En zoals men weet: if you give peanuts, you will get monkeys! 
Seppe Odeyn laakte deze bizarre verandering en stelde meteen voor om vanaf 2013 het prijzengeld (sic) integraal af te schaffen en iedereen die de koers uitreed een bondsmedaille te geven als symbool van “deelnemen is belangrijker dan winnen”. En o ja, hij die als eerste door de finish rijdt, die mag de handen triomfantelijk in de lucht steken maar dat moet (sic) volstaan als meerwaarde ten opzichte van de anderen.
Odeyn kan dus niet vatten waarom deze verandering werd doorgevoerd zonder dat de renners daarover geraadpleegd werden. Volgens Seppe is de bedoeling van deze verandering dat het prijzengeld onder meer gegadigden verdeeld wordt opdat deze hun kosten beter kunnen recupereren. Dit had men ook kunnen doen door het inschrijvingsgeld niet te verhogen.
Seppe Odeyn zette één en ander met nog meer andere woorden op Facebook. ‘s Anderendaags kwam er zowaar al reactie op de site van Wielerbond Vlaanderen:
Renners die zich geroepen voelen om samen met Wielerbond Vlaanderen de problemen te bespreken aangaande het prijzengeld en het hoge aantal deelnemers in de maanden februari-maart-april dienen zich kandidaat te stellen via mail: eddy.lissens@wielerbond.vlaanderen.be
Seppe Odeyn was één van de eersten om die oproep te beantwoorden maar zowat twee maanden later wacht hij nog steeds op een reactie van de Wielerbond, die zoals een slecht voetballende ploeg, die op voorsprong staat, tijd probeert te winnen. Ik kan mij dus bezwaarlijk voorstellen dat men deze bizarre maatregel nog in 2012 zal terugfluiten. Misschien moeten de betere renners hardere acties plannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten