zondag 6 mei 2012

Tanguy Degroeve meer dan een one hit wonder?
Tanguy Degroeve heeft werd de niet verwachte winnaar van de 20ste Wortegem Koerse, die - bij ontstentenis van voldoende wind en ondanks negen keer Nokereberg - nooit openbrak. Er werd meer afgevallen dan aangevallen. Ondanks het slome verloop stond de deur achterin wagenwijd open, voorin op een kiertje, van waaruit er finaal slechts twee konden ontsnappen.
Geen volslagen verrassing dat de kloeke Heulenaar van S.V. Deerlijk won want hij verkeerde al de hele maand april in uitstekende doen. Dat werd bekroond met een spraakmakende zege in Beernem, waar hij er ruim 160 concurrenten vloerde onder wie Kevin Verbanck, Glenn Cauwelier, Laurent Pieters (die in Wortegem een offday kende), Axel Darville (V.St.), Laurens Dult,... Ook in Stasegem (3de) en Oostrozebeke (2de) behaalde hij een podiumplaats.
Het was evenwel klein bier in vergelijking met wat hij in Wortegem bereikte. Hij sloeg toe in de laatste ronde en Rémy Mertz was de enige die hem kon volgen. In een spurt met twee haalde Degroeve het met duidelijk verschil. Hij wist niet wat hem overkwam. Zijn verhaal is een beetje dat van Cedric Verbeken in Aalst-St. Truiden, de openingsmanche van de Beker van België, waarvoor er - in tegenstelling tot die van de eliten zonder contract en van de beloften - geen leiderstruien uitgereikt worden. Misschien treedt daar binnenkort verandering nu S.V. Deerlijk ook hier een vinger in de pap blijkt te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten