donderdag 3 mei 2012

Thibault Devoldere onmiskenbare progressie
Thibault Devoldere werd op 1 mei knap vijfde in de nationale tijdrit te Borlo (waar hij zijn tijd van 2011 liefst 50" verbeterde!) ondanks het feit dat hij deze zonovergoten dag door pollen gekweld werd, wat hem misschien een podiumplaats heeft gekost. Zelfs Senne Leysen keek er van op en liet dat met een deugddoend mailtje aan Thibault weten. Een referentie met Opoeteren, waar hij vorig jaar als 14-jarige de kop opstak met een zeventiende plaats, was niet mogelijk want hij moest daar verstek geven omwille van een te late terugkeer van een schoolstage. 
Thibault verhuisde tijdens het tussenseizoen van Waregem naar Aalter en dat hebben ze in zijn nieuwe provincie geweten. Op 3 april werd hij in Ursel kampioen van Oost-Vlaanderen tijdrijden. Arno Van der Beken (+22"), Wouter Persoon en Gianni Wytinck (+34") werden op ruime afstand gereden. Die knalprestatie werd vorige zondag al bevestigd te Kruishoutem (waar geen 50 maar wel 88 nieuwelingen hun opwachting maakten) in de tijdrit tellende voor de Beker van de Vlaamse Ardennen. Thibault zegevierde daar tegen ruim 46 km./u. en het waren niet de minsten die hij achter zich hield maar wel een kloeke Britse selectie van Cycle Shack, de sterke Nederlanders Youri van Iersel en Bram Welten van TWC Pijnenburg en last but not least Wiebren Plovie, die derde werd net als in de nationale tijdrit te Opoeteren.
Voor de ranke Devoldere was dit de perfecte generale repetitie voor Borlo, waar hij in weerwil van een tergende pollenkop de stoutste verwachtingen overtrof. Hij heeft er geen enkele moeite mee dat hij momenteel het hoofd moet buigen voor Senne Leysen, Jordi Warlop en Igor Decraene. In augustus zal opeenvolgend in Angreau (9 augustus), op het BK aan de Lac de l'Eau d'Heure (15 augustus) en in Adinkerke (30 augustus) blijken of de hierarchie van de lente standhield.
Hoe het ook uitdraait, Thibaults progressie in onmiskenbaar: op het BK voor 14-jarige aspiranten in Herenthout 2010 werd hij achttiende en als neo-nieuweling achttiende en zevende eerstejaars in Duisburg 2011. Op de meesten die toen vòòr hem eindigden heeft hij inmiddels een knap inhaalmanoeuvre uitgevoerd. Geen enkel onderdeel brengt de potentiële mogelijkheden van een koersende tiener beter in kaart dan een tijdrit = een identieke inspanning in volstrekte eenzaamheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten