vrijdag 18 mei 2012

Twee muizen gebaard
Het kampioenschap van Vlaanderen voor nieuwelingen in Maarke-Kerkom, op een nochtans uitgelezen glooiend parcours betwist, heeft qua verloop twee ... muizen gebaard, één bij de eerste- en één bij de tweedejaars.
Oorzaken: de neerwaartse nivellering van het respectieve deelnemersveld, het gebrek aan strijdlust bij de eerstejaars (vooral in de finale), het enigszins stuitende overwicht van DJ-Matic Kortrijk bij de tweedejaars en last but not least het schrijnend gebrek aan zijwind.
Er werd in beide kampioenschappen meer af- dan aangevallen (enkel de achterdeur stond open) en er waren vooral ook (te) veel valpartijen die almaar meer schering en inslag worden in àlle categorieën, zelfs bij de internationale contractrenners. Men moet zich daar toch stilaan pertinente vragen bij beginnen stellen, onder meer over de roekeloosheid van sommige tieners maar meer nog over de vibrerend aard van het materiaal bij de minste calamiteit.
Maxime Cavendish Bollé bij de eerstejaars
Bij de eerstejaars deden Jorre Poets en Robbe Van Damme een verwoede poging om de sleur te doorbreken. Het was hen niet gegund en dan al werd duidelijk dat een spurt met een uitgedunde maar nog altijd ruime eerste groep on-af-wend-baar zou zijn. Maxim Bollé, die fysionomisch - en alle verhoudingen in acht genomen - nogal wat gelijkenissen vertoont met Mark Cavendish haalde het daarin nipt van de veelzijdige Limburger Robbe Ghys. Maxim nam op die manier mooi revanche op zijn niet helemaal verwachte spurtnederlaag in het Oost-Vlaamse kampioenschap op Aidan Neirynck in het vlakbije Volkegem elf dagen geleden. Hij beweert dat zijn seizoen nu reeds geslaagd en dat is ook zo, al leeft de overtuiging dat er nog "één en ander" kan en zal bijkomen.
Majestueuze Enzo Wouters bij de tweedejaars
Jeroen Van den Berghe, een uitstekend tijdrijder (12de in Opoeteren en zesde in Borlo) die zowaar Enzo Wouters verraste in de spurt te Aalst-St. Truiden, deed er alles aan om de koers open te breken. Hij reed anderhalve ronde voor een slabakkend peloton uit maar moest zich tenslotte toch gewonnen geven. De koers leef definitief op slot tot Jeroen Pattyn (een polyvalente sporter, die nadrukkelijk voor het wielrennen lijkt te hebben gekozen) zich op zijn sokken uit de voeten maakte. Hij leek gewonnen spel te hebben tot de DJ-Matic - trein zich organiseerde en de kloof van twintig seconden alsnog dichtreed. Een beetje sneu toch dat DJ-Matic dit individuele kampioenschap als een interclub opvatte en zo letterlijk de rode loper uitrolde voor Enzo Wouters, die het majestueus afmaakte en er een gesmaakt showtje aan toevoegde. Een beetje jammer dat Charlie Arimont (die vorig weekend nog tweede werd in de Nederlandse topper, de Omloop door het Land van Bartje) ontbrak. Zijn aanwezigheid had de spetterende afwikkeling van dit flets kampioenschap nog wat interessanter kunnen maken.Nòg spijtiger dat Wiebren Plovie en Jens Teirlinck de voornaamste slachtoffers werden van de (over)talrijke valpartijen (vooral) in de finale.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten