dinsdag 8 mei 2012

Zdenek Stybar door de feiten in het gelijk gesteld
De die hards van de cyclo-cross hadden het liever anders gewild maar zijn (al of niet definitieve complete) omschakeling van het veld naar de weg is géén wilde gok gebleken. Met finish op de kasseienkruin van de Casselberg won Zdenek Stybar de koninginnenrit van de Quatre Jours de Dunkerque. De tweevoudige ex-wereldkampioen versnelde op anderhalve kilometer van het einde naar zijn eerste meetellende zege op de weg. Hij schoof meteen door naar de tweede plaats in de tussenstand op driekwart minuut van Jimmy Engoulvent en dus is het niet uitgesloten dat er tijdens de slotrit van Béthune naar Dunkerque door Omega Pharma - Quick.Step nog meer afgedwongen wordt.
Naast de blijdschap om de overwinning zelf is er ook de bevrijdende vaststelling dat het volgen van zijn hart zinvol was. Voor het veldrijden laat hij de deur op meer dan een kier maar het wordt in dat verband afwachten hoe het komende halfjaar verloopt. Zdenek vervolgt alvast met een deelname aan de Ronde van België. Hij verraste ook nog met de melding dat hij de Olympische wegrit wil rijden. Door de Tsjechische federatie geselecteerd worden zal een formaliteit vormen.
Het overVlaamse veldrijden dreigt dus na Lars Boom zijn tweede allochtoon geheel of gedeeltelijk te verliezen. Meer dan een beetje de schuld van de U.C.I., die in dit bloedmooi maar regionaal gehouden facet van het wielrennen kennelijk enkel in de hoge opbrengst van het wereldkampioenschap geïnteresseerd is. Op die hoogdag menen ze zich dan ook alles te kunnen veroorloven. In Koksijde probeerden ze zelfs de lokale politie te schoffelen maar dit bekwam hen bijzonder slecht. Ingerukt stond netjes.
In plaats van zoveel arrogante bazigheid zou de U.C.I. het veldrijden beter opentrekken door van elk World Tour Team te eisen dat ze minstens één valabele crosser in de rangen tellen. Het zou de betere crossers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten