maandag 25 juni 2012

Nacer Bouhanni één van de vele 
ontbrekende nationale kampioenen in de Tour
Nacer Bouhanni heeft niet gedraald om de gelijkmaker aan te tekenen. Met winst in het kampioenschap van Frankrijk telt nu net vijf overwinningen als zijn frère-ennemi Arnaud Démare, die hij in St. Amand-les-Eaux voor de tweede maal in vijf dagen in een rechtstreeks duel klopte.
In Ingooigem zullen ze dus al iets blijer zijn met de onverwachte winnaar van hun 65ste editie die komende zaterdag niet op het startpodium van de 99ste Tour zal worden geroepen. Bouhanni noch de nog jongere Démare worden als jonge twintiger reeds voor de leeuwen gegooid. De Franse tricolore zal dus dit jaar niet te zien zijn in de Tour en dat gebeurt maar zelden.
Er zullen overigens nogal wat kampioenentruien uit de traditionele landen: Tom Boonen (België), Martin Kohler (Duitsland), Sebastian Länder (Denemarken), Franco Pellizotti (Italië), Francisco Ventoso (Spanje), Fabian Wegmann (Duitsland),...
Toch wordt het geen ontkleurde Tour. Edvald Boasson Hagen (Noorwegen) en vooral Peter Sagan zijn er immers wel bij en dat zal men geweten hebben. Beiden profileren zich als de voornaamste kandidaten om regérend wereldkampioen Mark Cavendish van dagsuccessen en van een tweede groene trui op rij te houden.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten