woensdag 28 augustus 2013

Belgische Wielrijdersbond méé aansprakelijk!
Abdicatie van Ventilair - Steria dompelt wielerminnend Vlaanderen in diepe rouw
Na vele langdurige onderhandelingen te hebben gevoerd met potentieel lijkende partners, na kennelijk valse en andere beloftes en in een ultieme poging om alsnog met een ander continentaal team samen te werken moeten Freddy en Andy Missotten tot hun grote spijt en nog grotere ontgoocheling de handdoek gooien voor wat betreft het in stand houden van hun huidig team Ventilair-Steria volgens de huidige filosofie en met de bestaande werking.
In weerwil van een succesvol sportief seizoen en niettegenstaande er tijdens negen jaar Jong Vlaanderen liefst 42 (!) jonge Vlaamse wielertalenten doorstroomden naar de professionele categorie besloten de basissponsors hun onontbeerlijke financiële inbreng niet voort te zetten. Als bijna vanzelfsprekend wordt de aanhoudende economische crisis als argument naar voor geschoven.
De Missottens en hun entourage zijn er het hart van in dat ze hun project - zelfs met een persoonlijke inbreng - niet op de rails konden houden.
De UCI/KBWB zijn mee verantwoordelijk voor deze gang van zaken aangezien er tegen 1 september een "intentieverklaring" moest ingediend zijn dat men wil verder werken met een continentaal team of een nieuw team opstarten. Er dient 4.500 euro gestort bij de KBWB als waarborg. Lukt het niet om een team uit te bouwen in 2014, dan wordt deze 4.500 euro nièt teruggestort. Men zou gek moeten wezen om dergelijk risico te lopen dat bij een unhappy end het bedrag in de schoot valt van een baatzuchtige instantie.
De Missottens zullen het lopende seizoen in eer en geweten afwerken met al een knipoog naar een betere toekomst. Wat kennelijk niet meer zal lukken in 2014 kan misschien opnieuw in 2015.
Ventilair-Steria had een schitterende sportieve invulling. Jammer maar helaas dat die ophoudt te bestaan. Wat het nog intriester maakt, is dat bepaalde andere teams uit een hoger budget minder rendement haalden. Schrijnend is ook dat Timothy Dupont, de absolute coryfee van Ventilair-Steria, na een nieuw knap seizoen opnieuw de overstap naar de beroepscategorie niet zal kunnen realiseren terwijl Janneke en Mieke zich, met veel minder sportieve adelbrieven maar met een eigen financiële inbreng, inkopen bij één of ander zelfverklaard breeddenkend team. Behalve Timothy Dupont kwamen nog enkele anderen in aanmerking voor een volle objectieve kans in de beroepscategorie. Nu mogen zij in de omgekeerde richting op zoek naar een alternatief voor het ter ziele gaande Ventilair-Steria. Het jeugdwielrennen in Vlaanderen maakt een heel diepe crisis door maar de Belgische en de Vlaamse wielerbond geven in deze "niet thuis". Zij voelen zich eerder aangesproken door kortetermijnvisie met centraal platte inhaligheid voor eigenbelang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten