dinsdag 13 augustus 2013

CT DJ-Matic Kortrijk niet in West-Vlaanderen Cycling Tour
Organisatie schiet in eigen voet

Omdat Jordi Warlop, winnaar van de slotrit en tweede in de eindstand van de editie 2012, door privé-omstandigheden moest wegblijven van de sponsorsreceptie werd zijn club DJ-Matic Kortrijk uitgesloten van deelname aan de eerstkomende editie(s) van de West-Vlaanderen Cycling Tour.
Zonder partijstelling vind ik dit een drastische en ondoordachte beslissing, waarbij de organisatie in eigen voet schiet. Het uitsluiten van DJ-Matic Kortrijk betekent ontegensprekelijk een sportieve aderlating voor de bezetting van de West-Vlaanderen Cycling Tour. Daardoor blijven met Shayne Pruvoost (tweedejaars) en Lennert Tanghe (eerstejaars) de beide weg kampioenen van West-Vlaanderen alsook de absolute smaakmaker Arne Clicteur afwezig. DJ-Matic Kortrijk zou dus een rijke inbreng hebben gehad in het verloop en de ontknoping van de West-Vlaanderen Cycling Tour, die aan zijn eerste lustrum toe is maar daardoor serieus aan bezetting en spankracht inboet.  
Zelfs indien de organisatie het gelijk 100% aan zijn kant zou hebben gehad, dan nog moet de coureur naar mijn gevoelen altijd centraal staan in plaats van het kind van de rekening te zijn.
De verantwoordelijken van de West-Vlaanderen Cycling Tour reageerden twee jaar geleden met veel minder misbaar toen Wielerbond Vlaanderen éénzijdig besliste werd dat meerdaagsen voor nieuwelingen nog slechts drie in plaats van vier dagen mochten duren. Daardoor moest de West-Vlaanderen Cycling Tour zijn hele structuur herdenken om de betrokken locaties (Deerlijk, Meulebeke, Rekkem en Wielsbeke) tevreden te houden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten